There are no translations available.
Нещодавні дослідження показали, що помірне вживання яєць не може фактично підвищити ризик виникнення інфаркту або інсульту, пишуть ЗМІ зарубежны..
В даний час об'єднані результати декількох досліджень, проведених в період між 1996 і 2012 роки, дозволили об'єктивніше поглянути на зв'язок між яєчної дієтою і ризиком серцево-судинних захворювань.
Добровольці, які взяли участь у цих дослідженнях, протягом декількох років записували в харчовій щоденник, кількість яєць, які вони їли, і регулярно проходили діагностику і огляд на предмет наявності серцево-судинних патологій. Медичні експерти оцінювали ризик інфаркту або інсульту на основі результатів діагностики.
Під час дослідження не було знайдено ніяких доказів, що вживання одного яйця в день підвищує ризик розвитку інфаркту або інсульту. Мало того, виявилося, що люди, які з'їдали близько одного яйця в день, мали більш низький ризик розвитку небезпечного виду інсульту – геморагічного інсульту.
Враховуючи, що яйця відрізняються високим вмістом холестерину, поки не зрозуміло, чому вони не підвищують ризик серцево-судинних захворювань. Дослідники вважають, що на це впливають інші компоненти дієти і те, як багато насичених жирів споживає людина в цілому.